Replika Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Zagato Edisi Ulang Tahun ke-100

Jam tangan jenama perhiasan berjenama Switzerland Replica Chopard dan syarikat reka bentuk kereta Itali Zagato bertemu Mile Miglia. Kedua-dua konsep itu selaras dengan satu sama lain, mereka semua suka jentera, bersemangat dalam reka bentuk gaya, menghormati tradisi, dan sangat terpesona oleh persaingan dan prestasi ketepatan. Hari ini, mata-mata biasa ini adalah karya-karya mekanikal yang Chopard memberi penghormatan kepada ulang tahun ke-100 rakan dan rakan-rakan perlumbaannya – Mille Miglia Classic Chronograph Zagato Edisi Ulang Tahun ke 100 Chronograph Chronograph, dicipta oleh Chopard, edisi terhad 100 Pie. Jam tangan baru ini mempunyai tanda tangan Zagato yang tandatangan berwarna merah “Z”, kes keluli 42mm yang curvy dan tali gaya kulit “kerusi” gaya Zagato untuk melihat perlumbaan. Jam tangan ini dilengkapi dengan pergerakan mekanikal berliku COSC yang menggabungkan estetika yang luar biasa dengan prestasi teknikal yang luar biasa.

Chopard jam tangan replika
Chopard jam tangan replika

Mille Miglia dikenali sebagai “La Corsa più Bella del mondo”! Hasil yang tidak dapat dielakkan itu pasti akan menimbulkan kesan luar biasa, dan Karl-Friedrich Scheufele dan Andrea Zagato mengenal satu sama lain. Replika presiden Chopard Karl-Friedrich Scheufele adalah generasi keempat Replica Chopard menonton dan kerajaan perhiasan yang diasaskan pada tahun 1860. Dia juga peminat setia dan peminat kereta antik. Selama 31 tahun, Chopard telah ke dan dari Brescia dan Rom. Antara rakan-rakan Mille Miglia yang terkenal, Andrea Zagato adalah cucu pengasas Zagato, sebuah perniagaan keluarga yang diasaskan pada tahun 1919. Ia adalah satu-satunya jenama reka bentuk kereta bebas di Itali dan “Total Design Studio”. Perintis konsep ini menyediakan perkhidmatan kepada jenama kereta seperti Porsche, Aston Martin, Lamborghini, dan Alfa Romeo.

Kedua-duanya memandu kereta lumba masing-masing dan bersaing di landasan negara Itali. Berdasarkan semangat biasa untuk jentera presisi dan reka bentuk estetik, kedua-duanya juga membentuk persahabatan yang ikhlas antara kedua-duanya. Replika jam tangan Chopard menjadi penaja rasmi pasukan Scuderia Sports Zagato, sementara Zagato mengilhami inspirasi reka bentuk Chopard untuk mencipta edisi terhad koleksi Mille Miglia. Semangat lumba menyaksikan penunggang lelaki dalam pertandingan sengit pada siang hari. Selepas menyeberangi garisan penamat, mereka ingin berkongsi pengalaman mereka. Semangat ini dimainkan sepenuhnya dalam kerjasama antara kedua-dua pihak. Adalah munasabah untuk bersimpati dengan kedua-dua jenama. Jam mempunyai persamaan dengan kereta. Bagaimanapun, hanya apabila mereka merangsang resonans emosi, kedua-duanya mempunyai makna sebenar. Kuncinya adalah perhatian terhadap detail, mekanik halus, garis-garis elegan dan kecantikan yang harmonis. Kedua-dua Chopard dan Zagato telah menyempurnakan laluan ini untuk mencipta karya cemerlang.

Jam tangan dengan prestasi cemerlang dan daya tarikan elegan

Pada 2019, Chopard melakukan yang terbaik untuk menawarkan penghormatan kepada ulang tahun ke-100 penubuhan Zagato. Rangka kerja reka bentuk utama telah dipilih dengan cepat. Edisi Ulang Tahun ke-100 adalah jam tangan Mille Miglia, yang akan dikaitkan dengan siri Classic Chronograph yang diwujudkan pada tahun 2017, dengan ciri-ciri jam tangan khusus untuk kereta, mencerminkan kereta tradisional yang dihargai oleh kedua-dua jenama. semangat. Oleh itu, keluli tahan karat 42mm keluli tahan karat ini mempunyai gaya retro yang tersendiri, dan reka bentuk lengkungnya diilhamkan oleh kereta-kereta klasik yang menarik ini. Jam ini mempunyai prestasi mekanikal yang tiada tandingan dan COSC, tepat dan boleh dipercayai.

Berdasarkan pergerakan chronograph yang cemerlang ini, Chopard dan Zagato telah bekerjasama untuk mencipta jam tangan elegan yang sesuai untuk peminat ketahanan di jalan asfalt. Butiran teliti dibuat dengan teliti untuk menjadikan jam tangan elegan. Pertama sekali, dail merah perisai yang dibuat oleh pereka Milan Zagato dan Mille Miglia dihiasi dengan corak “Z” awal Zagato. Pada tengah malam, terdapat dua jenama logo yang menyerlahkan garis keturunan jam tangan replika ini. Ia dikelilingi oleh skala waktu jenis Barton yang dicap dengan salutan neon Super-LumiNova®. Penuding juga disalut dengan salutan neon Super-LumiNova® untuk memastikan Ia boleh dibaca dengan jelas di mana-mana persekitaran. Skala tachometer bertekstur aluminium hitam meningkatkan temperamen sporty chronograph ini. Aksesori kereta ini mesti mengira kelajuan purata semasa permainan. Zagato menggunakan sepenuhnya fungsinya. Dalam 24 pertandingan, ia memenangi rekod untuk Mille Miglia Thousand Miles dalam lapan kali!

Jam Replica Chopard ini dilengkapi dengan tali “bund” gaya Zagato dengan jahitan warna yang sama, yang menggema tali panjang kereta lama, mengingatkan era lumba yang indah. Pada masa itu, sesetengah pemandu menyukai reka bentuk tali jenis ini, yang membuatnya mudah memakai jam tangan pada saman perlumbaan. Pada waktu malam, tali “bund” menjadi tali kulit anak lembu hitam yang elegan yang melingkari pergelangan tangan penunggang lelaki itu. Landskap bergelombang jadual dipenuhi dengan suasana “kehidupan yang manis”, yang membuat mereka terpesona, dan butir-butir halus chronograph Mille Miglia Classic Chronograph Zagato menggambarkan daya ajaib acara ini.

Spesifikasi teknikal

Replika Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Zagato Edisi Ulang Tahun ke-100

Kes: keluli tahan karat
Jumlah diameter: 42.00 mm
Ketebalan: 12.67 mm
Prestasi kalis air; 50 meter
Mahkota keluli tahan karat dengan pelari: 7.50 mm
Besi keluli tahan karat yang digilap
Cermin kaca kristal nilam anti-silau
Butang keluli tahan karat
Logo ulang tahun ke-100 Zagato di bahagian bawah perspektif
Pergerakan: pergerakan mekanikal automatik
Chronograph
Jumlah diameter: 28.60 mm
Ketebalan; 6.10 mm
Bilangan batu; 37
Kekerapan: 28,800 kali / jam (4 Hz)
Rizab kuasa: 42 jam
Pensijilan Rujukan Swiss Official Observatory Precision Timepiece (COSC)

Chopard jam tangan palsu
Chopard jam tangan palsu

Dail dan tangan:

Dail merah dihiasi dengan corak “Z” awal Zagato.
Kedudukan tengah malam dengan logo Zagato bersalut rhodium dan logo Mille Miglia merah
Kedudukan pukul 6 dan kedudukan 9 jam masing-masing disediakan dengan bulat merah yang dililitkan dengan jam dan minit.
Skala masa jenis Barton yang ditutup dengan salutan neon Super-LumiNova®
Jam tangan berlapis rhodium dan jam tangan bersalut
Tangan chronograph berlapis rhodium
Tangan berlapis Rhodium dengan hujung merah
Fungsi: jam, minit, kedua
3 jam kedudukan detik kecil
9 jam kedudukan 30 minit kaunter
6 jam kaunter jam kedudukan
4:30 tetingkap paparan kalendar kedudukan

Tali dan gesper:

Tali kulit hitam “bund” dengan jahitan warna yang sama
Buckle pin penggilap keluli tahan karat

Model: 168589-3020 keluli tahan karat, dengan tali kulit hitam “tali” – edisi terhad 100 keping – jualan eksklusif di linkreplicawatches.me replika Chopard kedai dan kaunter